Czyli jak dbamy o bezpieczeństwo naszych Gości i pracowników
Z niecierpliwością wyczekiwaliśmy dnia, w którym nasze drzwi ponownie się otworzą.
Kiedy już to nastąpiło opracowaliśmy i wdrożyliśmy niezbędne zasady, które mają zapewnić bezpieczeństwo zarówno dla naszych gości jak i naszych pracowników
RECEPCJA I PRZESTRZENIE WSPÓLNE
- Przede wszystkim dbamy o to aby nasza działalność była zgodna z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia, Głównego Inspektora Sanitarnego oraz WHO
- Zgodnie z zaleceniami, na terenie hotelu może wypoczywać maksymalnie 70 osób
- Apelujemy do Gości aby realizowali płatność za pobyt w naszym hotelu z góry, przelewem, a w przypadku zamówień na miejscu, prosimy o płatność kartą kredytową
- Wnętrza hotelu będą systematycznie wietrzone oraz dezynfekowane
- Na recepcji jest możliwość zakupu maski ochronnej wielorazowego użytku
- Żeby zwiększyć barierę pomiędzy obsługą recepcji a gośćmi zamontowaliśmy specjalną szybę ochronną z plexi
- We wszystkich przestrzeniach wspólnych dostępne są środki do dezynfekcji rąk
- Elementy, z którymi mamy bezpośredni kontakt, jak klamki czy przyciski, są dodatkowo dezynfekowane przez personel hotelu
- Na recepcji dostępne są telefony kontaktowe i adresy do punktów medycznych oraz najbliższej stacji sanitarnej
- Zalecamy jak najkrótsze przebywanie przy recepcji a wszelkie sugestie prosimy zgłaszać telefonicznie
- Na terenie hotelu mogą przebywać wyłącznie Goście hotelu oraz personel
WYPOCZYNEK
- Pokoje (dwukrotnie) przed przyjazdem oraz po zakończonym pobycie są wietrzone a następnie dezynfekowane (dotyczy pokoi i łazienek)
- By zmniejszyć bezpośredni kontakt naszej obsługi z gośćmi, pokoje nie są odświeżane codziennie. Sprzątanie odbywa się wyłącznie na wyraźne życzenie gościa.
- Korzystamy z usług profesjonalnej pralni, dlatego ręczniki i pokojowa pościel są prane w odpowiedniej temperaturze z zachowaniem reguł sanitarnych
- Zabrania się korzystania z hotelowych suszarek w pokojach – prosimy zabrać własne
- Śniadania są serwowane w formie bufetu szwedzkiego. Po wejściu do sali śniadaniowej Goście są proszeni o dezynfekcję rąk. Do bufetu szwedzkiego można podchodzić jedynie w maseczce i ochronnych rękawiczkach.
NASZA ZAŁOGA
- Nasi pracownicy, nim rozpoczną pracę, zobligowani są do sprawdzenia temperatury ciała, dezynfekcji dłoni oraz używania wyłącznie odzieży roboczej, która na koniec pracy każdorazowo jest prana i dezynfekowana
- Instruujemy nasz personel w jaki sposób mają postępować w poszczególnych działach by zachować maksymalne bezpieczeństwo pracy oraz kontaktu z Gościem, zgodnie z zaleceniami Ministra Zdrowia
Pobierz Certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej Bezpieczny Obiekt